Začetne nastavitve in uporaba aplikacije

1. Najprej namestite namestitveni program Pricelist_setup.exe ki ga dobite od Ercomp, Gregor Eržen, s.p. (info@ercomp.si)
3. Razširite program na celotno širino zaslona in v kolikor imate več zaslonov na namizju postavite program na željeno mesto kjer želite da se vam vedno pokaže in si zapomni poizicijo programa… Nato pritisnite tipko “shrani pozicijo okna” – Program se bo vedno prikazal na tem mestu
2. Ko se namestitveni program uspešno zaključi se vam na namizju pokaže ikona Ercomp Pricelist, zaženite jo. (Za zagon programa so potrebne administratorske pravice)
4. Na namizju se vam je pojavila mapa “Veriga Pricelist”. V tej mapi je podmapa “input” v kateri je excel iz katerega program jemlje podatke, ter podmapa “output” v katero odlaga pdf-je za vsako narejeno sekcijo pdfja.
V mapi je tudi podmapa “testi” kjer je najnovejši cenik za primerjavo širin in postavitve v Adobe Indesign programu (ni vključeno v inštalacijo)

Izbira kategorije in uporaba


Zamenjava Excela: Pojdite na vaše namzije v mapoe Veriga Pricelist->input in zamenjajte excel datoteko “Excel_Najnovejsi.xlsm” z najnovejšim excelom.. poimenovana naj bo “Excel_Najnovejsi.xlsm”.


Izdelava oblike: Izberite Kategorijo podatkov za katero bi radi naredili cenik oz spremenili izgled kategorije…

Vsaka kategorija ima unikaten izgled zato se vse nastavitve shranjujejo in spreminjaj le za trenutno izbrano kategorijo

V kolikor npr.. delate kategorijo “suv” in bi radi skopirali nastavitve iz “car” (ker so podobni) izberete kategorijo “SUV” in kliknete gumb “uvozi iz druge kat”, izberete kategorijo CAR in kliknete “potrdi” in tako ste skopirali vse nastavitve iz kategorije “CAR” v kategorijo “SUV”

Razlaga spodnje pasice ter njenih gumbov

Osnovno oblikovanje tabele


1. Najprej nastavimo osnoven izgled za podatke na zavihku “Barve in pisave”

Osnovne dimenzije tabele in njenih celic


1. Najprej nastavimo osnove mere in izgled za podatke, ter širino tabele ter njenih odmikov na zavihku “Razporeditev”

Oblikovanje posamezne kategorije


1.. Potrebno je najprej urediti izgled za vse vrstice “Globalno” šele nato gremo urejati posamezne kolone posebej saj se pri vsaki koloni upošteva tisto kar je nastavljeno Globalno in tam kjer nam ni všeč globalno nastavljena vrednost potem izberemo posamezno kolono in nastavimo samo tisti podatek ki nam ni všeč na željeno vrednost.

Torej ni nam potrebno vseh podatkov nastaviti za vsako kolono ampak jih najprej postavimo globalno za vse kolone, potem pa tiste ki bi jih radi spremenili npr.. barvo ozadja, širino stolpca spremenimo samo pri tisti koloni.


Po vsaki spremembi pritisnemo gumb IZRIŠI da dobro vidimo spremembe in si jih lažje predstavljamo…

V kolikor potrebujete dodatne informacije nas kontaktirajte prek info@ercomp.si